dimecres, de gener 24, 2007

Visca la claror del foc


Els alumnes de segon cicle superior, grup A, han enregistrat amb el RAZZ la cançó "Visca la claror del foc" tocada amb flabiol de gralla. El RAZZ ha enregistrat la cançó i ens ha generat un embed que ens permet escoltar-la en aquest bloc.




dilluns, de gener 08, 2007

LA BOIRA GEBRADORA

A Maials, molts anys coincidint amb les festes de Nadal, es posa la boira espesa, el fred congela les gotes d'aigua i una capa de gel cobreix els arbres i els arbusts. El resultat és espectacular i la majoria de les vegades molt beneficiós per l'agricultura ja que aporta una gran quantitat d'aigua. Algunes vegades però les baixes temperatures malmeten les oliveres i el pes del gel pot arribar a trencar algunes rames.


dijous, de gener 04, 2007

Mecanismes de transmissió del moviment de rotació
Els alumnes treballen l'energia des d'un punt de vista conceptual i de les seves transformacions. D'una manera senzilla podem fer una aproximació al món tecnològic de la seva utilització. Les màquines com a instruments per a aprofitar millor l'energia. Consisteix en construir models imitant màquines actuals i estudiar els fonaments de les mateixes. Es poden treballar algunes transformacions del moviment de rotació d'un motor fent muntatges amb un equip de construcció LEGO DACTA TECHNIC.


EL TALADRO

Descripció: Veure que per mitjà dels engranatges si reduím la velocitat aconseguim més força.

LA BATEDORA

Descripció: Veure que amb els engranatges podem canviar el moviment de rotació de direcció.

EL MARTINET

Descripció: Veure que amb engranatges podem transformar el moviment de rotació en moviment alternatiu.